Hemen Randevu Alın: 0552 440 55 52

Dolgu Uygulamaları

Dolgu uygulamaları, daha canlı bir görünüm elde etmek ve kırışıklıkların görünümünü en aza indirmek için kullanılan kozmetik veya dermatolojik işlem bütünüdür. Dolgu uygulamaları, yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırmak isteyenler ve geleneksel olan cerrahi germe operasyonu gibi yan etkisi olan tedavileri istemeyen kişiler için mükemmel bir tedavi seçeneğidir. Bu yöntemler, doğal hacmini ve dolgunluğunu geri getirmek için sarkmaya meyilli yüz alanlarını dolgu yöntemiyle doldurarak çalışır. Bu uygulamalar, kalıcı sonuçlar getirmemesine rağmen, daha genç görünmek için daha basit, güvenli ve ucuz bir seçenek sunar.

Dolgu Türleri Nelerdir?

Doktorların kullandığı çeşitli dolgu ürünleri vardır. Genel olarak kullanılan dolgu türleri şunlardır;

  • Hyaluronik Asit: Bu, ciltte doğal olarak oluşan bir maddedir. Cildin daha dolgun ve uzun süreli nemli kalmasına yardımcı olmaktadır. Hyaluronik asit dolgu maddeleri, genel olarak yumuşak ve jele benzer bir üründür. Bu uygulamanın sonuçları geçicidir. Vücut yavaş bir şekilde doğal olarak parçacıkları emer. Bu uygulama ortalama 6 ile 12 ay veya daha uzun sürebilir. Hyaluronik asit bazlı dolgu maddelerinin çoğu tedavi esnasında ve tedaviden sonra olasu bir rahatsızlığı önlemek için lidokain ile aşılanmaktadır.
  • Kalsiyum Hidroksilapatit: Bu madde, esas olarak kemiklerde bulunan ve doğal olarak oluşan bir maddedir. Kalsiyum hidroksilapatit bir dolgu maddesinde kullanıldığı zaman kalsiyum partikülleri mikroskobik olarak pürüzsüz bir jelde süspanse edilir. Bir kalsiyum hidroksilapatit doldurucusunun kıvamı genel olarak hyaluronik asit doldurucusundan çok daha kalındır ve kalıcılığı çoğu kişi için ortalama 12 ay kadar sürer. Kalsiyum hidroksilapatitin ayrıca, doğal bir şekilde kollajen üretimini uyarmaya yardımcı olduğu bilinir ve genel olarak daha derin çizgiler ile kırışıklıklar için kullanılmaktadır.
  • Poli-L-laktik Asit: Poli-L-laktik asit biyouyumludur (vücutta kullanımı son derece güvenlidir) ve biyobozunur sentetik bir madde olarak bilinir. Uzun süredir çözünebilir dikişler gibi medikal malzemelerde kullanılmaktadır. Poly-L-laktik asit ürünleri tekniksel olarak kollajen uyarıcıları olarak sınıflandırılmaktadır. Çünkü vücuttaki ince çizgileri gidermek için cildin, doğal kollajeni yeniden oluşturmasına yardımcı olur. Uygulanan dolgu jeli işlemden birkaç gün sonra büyük oranda dağılır. Poli-L-laktik asit genel olarak çok daha derinleşmeye başlayan kırışıklıkları ortadan kaldırmak için kullanılır ve kalıcılığı 2 yıldan fazla sürebilir.
  • Polimetilmetakrilat: Bu madde tıpta yıllardır kullanılan sentetik ve biyouyumlu bir maddedir. Dolgu maddesi olarak kullanılan polimetilmetakrilat, sürekli olarak destek sağlaması için cildin altında bir mikrosfer veya minik oval şeklini alır. Bu dolgu maddeleri ayrıca, ciltteki yapıyı, sıkılığı sağlayan ve vücutta doğal olarak oluşan bir madde olan kollajen içerir.
  • Otolog Yağ Enjeksiyonları: Yüz yağ grefti olarak da bilinir. Otolog yağ enjeksiyonları cerrahi gerektiren tek enjekte edilebilir dolgu uygulamasıdır. Ayrıca bu uygulamanın sonuçları yıllarca sürebilir. Kişinin kendi yağı, genel olarak liposuction yöntemi kullanılarak başka bir bölgeden alınır. Daha sonra alınan yağ, yanaklara, alın bölgesine, alt göz kapak bölgesine veya diğer alanlara hacim kazandırmaya yardımcı olmak saflaştırılır ve ilgili alana enjekte edilir.

Dolgu Uygulamaları Ne Amaçla Yapılır?

Dolgu uygulamaları, cilt sorunlarını tedavi etmek için kullanılabildiği gibi kozmetik amacıyla da kullanılmaktadır. Dolgu uygulamaları genel olarak;

  • Dudak bölgesini dolgunlaştırmak,
  • Dudak bölgesinin hemen üzerindeki ve kenarlarından aşağıya doğru inen ince çizgileri gidermek,
  • Derinleşmiş sivilce veya yara izlerini azaltmak,
  • Nazolabial çizgileri (burun bölgesinden dudaklara uzanan ince çizgiler) yok etmek,
  • Gözaltlarındaki çöküklüğü doldurmak,
  • Daha net bir çene hattı oluşturmak,
  • Elmacık kemiği ile beraber yanakları belirginleştirmek ve yüz bölgesinde yaş ile birlikte kaybolan lift etkisini tekrardan biçimlendirmek için kullanılır.

Uygulanan Alana Göre Dolgu Çeşitler Nelerdir?

  • Dudak dolgusu: Yaş ilerlemesiyle beraber dudak bölgesinde ciddi düzeyde bir incelme oluşur ve dudak, genel olarak dolgunluğunu kaybetme başlar. Dudakları, eski dolgunluk ve kalınlığına kavuşturmak, dudağın genel konturunu tam manasıyla belirginleştirmek ve dudaklardaki simetrik bozuklukları onarmak için hyaluronik asit etkenli dolgu uygulamaları yapılabilir.
  • Burun ve ağız dolgusu: Burnun her iki kısmından başlayarak dudakların kenarlarına doğru inen ince çizgiler, yağ dokularının tamamen yer değiştirmesiyle beraber iyice açığa çıkar. Bu durum, yüz bölgesine soluk ve donuk bir ifade verir. Bu ince çizgileri ortadan kaldırmanın en etkili ve kolay yolu yine hyalüronik asit bazlı dolgu uygulamalarıdır.
  • Şakak, yanak ve alt çene dolgusu: Yaşın ilerlemesiyle beraber bu alanlardaki yağ dokusu ciddi oranda azalmaya başlar, bu bölgenin hacmi kaybolur, sarkmalar ve incelmeler gibi belirtiler büyük oranda kendini gösterir. Alt çeneyi dolgunlaştırmak, şakak ve yanaklara tekrardan hacim kazandırmak ve yüz bölgesinde canlı bir ifade elde etmek için dolgu uygulamaları yapılabilir.
  • Gözaltı torbaları dolgusu: Gözaltı torbaları, alt göz kapağından başlayarak yanaklara doğru orantılı olarak genişler. Bu torbaların ortaya çıkardığı şişkinlikleri yok etmenin en kısa yolu yanak bölgesine yapılacak dolgu uygulamalarıdır. Işık dolgusu olarak da bilinen bu yöntem, kaybedilen konturun tekrardan kazanılmasına ve yüzün, son derece canlı görünmesine yardımcı olur.
  • Çene dolgusu: Yaş ilerlemesi cildin her alanına etki eder. Bu durumdan çene bölgesi de etkilenir. Çene, yaş ilerlemesiyle beraber oldukça küçülmeye başlar ve adeta geriye doğru çekilir. Bazı insanlarda bu durum genetik nedenlerden dolayı da olabilir. Bu gibi sorunları ortadan kaldırmak için yine dolgu uygulamalarına başvurulabilir.
  • Kaş dolgusu: Sarkık kaşlara sahip olan kişiler dolgu uygulamaları ile beraber bu durumdan saniyeler içinde kurtulabilir.

Dolgu Uygulamaları Ne Kadar Sürer?

Uygulamalar genel olarak 15-30 dakika arası sürmektedir. Yağ grefti işlemi ise biraz daha uzun sürebilir.

Dolgu Uygulamalarının Herhangi Bir Yan Etkisi Var Mıdır?

Dolgu uygulamaları, son derece güvenli olarak kabul edilirler. Ancak geçici olarak uygulama yapılan alanlarda şişlikler, kızarıklıklar, hassasiyetler ve morluklar ortaya çıkabilir. Bu olası yan etkiler çok kısa sürede etkisini yitirecektir.

Dolgu Uygulamaları Ne Kadar Süre Sosyal Ve İş yaşamını Etkiler?

Uygulamaların hemen sonrasında isteyen kişiler günlük sosyal aktivitelerine veya iş hayatlarına kaldıkları yerden devam edebilirler.

Dolgu Uygulamalarından Önce Ve Sonra Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Dolgu uygulamalarından sonra ortaya çıkabilecek morarma, şişlik veya kanama riskini en aza indirmek için uygulamadan 5 ile 7 gün öncesinde ağrı kesiciler, kan sulandırıcı ilaçlar, bitkisel çaylar ve takviyelerin kullanılmaması önerilmektedir. Uygulamalardan sonraki 3-4 saat boyunca ağır egzersizlerden, ani yüz ifadelerinden ve şiddetli bir şekilde gülmekten kaçınılmalıdır. Bununla beraber uygulama yapılan bölgelere kesinlikle sert masajlar yapılmamalıdır ve en az 2 hafta boyunca güneş ışınlarından uzak durmak gerekir.

Dolgu Uygulamaları Herhangi Bir Estetik Uygulamayla Beraber Uygulanabilir Mi?

Dolgu uygulamaları, diğer estetik uygulamalarla beraber rahatlıkla yapılabilir. Ayrıca dolgu işlemleri, zenginleştirilmiş kan, mezoterapi ve botoks gibi uygulamalar ile birlikte de yapılabilir.

Dolgu Uygulamalarının Faydaları Nelerdir?

Bu uygulamalar cildi pürüzsüzleştirir ve çok daha esnek tutmaya teşvik eder. Sıkıntılı sivilce izlerini önler ve dokuların, kendilerini tekrardan tamir etmesini sağlar. Bu yöntemler, elastin ve kollajen üretimini arttırır. Yaş ilerlemesiyle beraber hücre mitoz hızı ciddi düzeyde azalır ve bu durum hücresel yenilenmeleri azaltır. Dolgu uygulamaları bu durumu tersine çevirir.

Siz de dolgu uygulaması yaptırmak istiyorsanız kliniğimize bekleriz.

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.
Whatsapp
Randevu AL