Hemen Randevu Alın: 0552 440 55 52

Güneş Lekesi Tedavisi

Güneş Lekesi Tedavisi

Güneş lekesi tedavisi, yazın yaklaşmasıyla beraber sıkça aranılan bir konu olmaya başladı. Güneş lekeleri, çoğunlukla güneşin, sert ultraviyole ışınlarına uzun süre maruz kalındığında ortaya çıkar. Bu durum güneş lentiginleri olarak da bilinir. Güneş lekeleri, belirli bir şekle veya renge sahip değillerdir. Cildin doğrudan güneş ışınlarına maruz kalan herhangi bir bölgesinde ortaya çıkabilirler. Yanak, burun, üst dudak, kulaklar, kollar ve eller, güneş lekelerinin en sık ortaya çıktığı bölgelerdir. Bu lekeler, bazı durumlarda pullu görünürler ve bazı durumlarda ise düz bir şekildedirler.

Güneş Lekeleri Neden Olur?

Her yaştan, cinsiyetten, yaşam tarzından ve aile öyküsünden dolayı insanlarda güneş lekeleri oluşma riski vardır. Ayrıca, yüzde, ellerde ve vücudun güneşe maruz kalan diğer bölgelerinde güneş lekelerinin çıkmasının bazı spesifik nedenleri bulunmaktadır. Bu faktörler şunlardan oluşur;

  • Açık tenli kişiler, güneşten kaynaklı cilt hasarlarına karşı daha hassastır. Cilt rengi ne kadar koyu olursa o kadar fazla melanin (cilt pigmenti) olur. Bu durum ise cilde zarar verebilecek sert ultraviyole ışınlarının engellenmesine büyük oranda yardımcı olur.
  • Güneş lekelerinin 50 yaş ve üzeri kişilerde ortaya çıkma olasılığı oldukça yüksektir. Yaş ilerlemesiyle birlikte cilt, daha stresli haldedir ve olası cilt hasarlarına meyilli olur.  Çünkü cilt, yaş ilerlemesiyle beraber incelmeye ve elastikiyetini kaybetmeye başlar. Ayrıca, cildi onarıcı kan ve besinleri, cilt yüzeyinize taşıyan kan damarları kırılgan hale gelir ve cildin altındaki yağ tabakası olabildiğince incelir. Bu durumların hepsi olası cilt hasarlarına davetiye çıkarır.
  • Kullanılan bazı ilaçlardaki aktif bileşenler, cildin, güneşe karşı hassasiyetini artırabilir ve bu durum güneş lekesi oluşmasına neden olabilir.
  • İnsanlardaki bağışıklık sistemi, hem vücudun hem de cildin olası hasarları onarma sürecinde kilit rol oynar. Eğer bağışıklık sistemi zayıfsa, zarar görmüşse veya kronik bir hastalık varsa, cilt, hasarlara karşı az direnç gösterir. Bu durum da yine güneş lekelerine neden olabilir. Bunun için en kısa zamanda güneş lekesi tedavisi uygulamalarına başlanılması gerekir.

Güneş Lekesi Tedavisi Nasıldır?

Güneş lekesi tedavisi için en ideal yöntem Plexr plazma uygulamasıdır. Plexr tedavisi, güneş lekesinin olduğu bölgede, gaz şekilde bulunan su buharını ve azotu yüksek bir enerjiyle birlikte plazma haline dönüştürür. Bu derin etkileşimin sonrasında oluşan iyon bulutu, cilt lekesini doğrudan etkiler ve çok hızlı bir şekilde yenileme sağlar. Ameliyatsız bir yöntem olan Plexr plazma tedavisi, güneşten kaynaklı lekelere kesin bir çözüm sunar. Bu tedavi yönteminde, uygulama yapılacak kısımlar antiseptik bir sıvı ile derinlemesine temizlenir. Uygulanacak bölgede ağrı oluşmaması için lokal anestezik bir krem sürülür ve ortalama 15-20 dakika beklenir. Uyuşma sağlandıktan sonra tedavi uygulanmaya başlar.

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.
Whatsapp
Randevu AL