Hemen Randevu Alın: 0552 440 55 52

Leke Tedavisi

Leke Tedavisi

Leke tedavisi son dönemlerde trend olan bir uygulamadır. Lekeler, cildin bazı bölgelerinde ortaya çıkan her çeşit iz, nokta, renk solmaları veya kusurlarının tümüdür. Yüzde ortaya çıkan lekeler çirkin görüntü oluşturur ve bazı psikolojik sorunlara bile yol açabilir. Ortaya çıkan bu lekelerin çoğu iyi huyludur ve hayati risk taşımaz. Bununla birlikte, ortaya çıkan bazı lekeler ise cilt kanserine işaret edebilir.

Leke Çeşitleri Nelerdir?

Ciltte ortaya çıkan lekeler farklı türlerde olabilir. Bunlar;

  • Sivilce: Sebum (yağ), kir veya bakterilerin vücuttaki kıl köklerini tıkadığı zaman ortaya çıkar. Bu sıkıntılı durum cilt üzerinde koyu lekeler veya bazı kalıcı izler bırakabilir. .
  • Papüller: Bu cilt sorunu değişik tiplerde görülebilen küçük cilt lezyonlarıdır. Yaklaşık 1 cm çapındadırlar. Değişik renklerde ortaya çıkabilirler. Papüller, tek tek veya kümeler şeklinde oluşabilir ve herhangi bir şekilde olabilir. Egzama, dermatit ve suçiçeği papüller türüne örnektir.
  • Nodül: Nodüller bir doku topluluğudur denilebilir. Papüllerden çok daha büyüktür. Bu sorun, cildin herhangi bir bölgede ortaya çıkabilir. Siğiller, nodüllere örnek gösterilebilir.
  • Güneş lekeleri: Bu küçük ve koyu lekeler, vücudun güneşe maruz kalan herhangi bir bölgesinde oluşur. Zararlı güneş ışınları bu lekelerin oluşmasına yol açar.
  • Püstüller: İçi sıvı veya irin dolu şişliklerdir. Suçiçeği kabarcıkları püstüllere örnek olarak verilebilir.
  • Doğum lekeleri: Genel olarak doğumda veya doğumdan kısa bir süre sonra ortaya çıkar.
  • Melazma: Genellikle hamilelik esnasında çok fazla görülür. Kahverengimsi renkteki bir cilt hastalığıdır. Hormonal değişiklikler melazmaya yol açabilir.
  • Cilt kanseri: Cilt kanseri, görünüm ve renk olarak değişebilir. Bazı cilt kanseri formları, düzensiz sınırları olan koyu renkli gibi görünebilir.
  • Kist: Sıvı bir madde içeren iyi huylu keselerdir. Cilt üzerinde değişik boyutlarda, şiş bir şekilde görünebilirler. Genellikle yuvarlaktırlar.
  • Uçuk: Herpes simpleks virüsü tip 1 (HSV-1)’in neden olduğu soğuk yaralardır. Ağrı ve kaşıntı yapabilir.
  • Hiperpigmentasyon: Melaninin aşırı bir şekilde üretimi, dengesiz bir cilt tonuna ve koyu lekelere neden olur. Bu duruma hiperpigmentasyon denir.

Lekeler Neden Oluşur?

Lekelerin ana nedeni ciltte aşırı miktarda yağ oluşmasıdır. Leke, ölü cilt hücrelerinde gözeneklerin tıkanması, yağ ve kirden dolayı da oluşabilir. Ayrıca bu durum sivilce, siyah nokta ve beyaz noktalara neden olur. Beyaz noktalar ve siyah noktalar, epidermisin üst tabakasında gözenekler tıkandığında meydana gelir. Ancak gözenekler cildin iç katmanlarında tıkandığında ise sivilce meydana gelir. Cilt daha sonra leke haline gelen sivilce nedeniyle kızarır ve iltihaplanır. Lekelerdeki en büyük etkenler stres, hormonal dengesizlik ve uyku eksikliğidir. Bir kişi sağlıksız bir şekilde beslendiğinde, lekeler meydana gelir.

Leke Tedavisi Nasıldır?

Leke tedavisi için kullanılan en etkili yöntem Plexr plazma uygulamasıdır. Plexr plazma tedavisi, kozmetik cerrahiye göre daha kolay ve kesisiz bir işlemdir. Bu özelliklerden dolayı plexr plazma tedavisi, gün geçtikçe daha popüler olan bir tedavi yöntemi haline gelmiştir. Herhangi bir cilt kesisi yoktur, yani dikiş gerekmez ve çoğu kişi leke tedavisinden sonra aynı gün sosyal aktivitelerine dönebilir. Enjekte edilebilir bir anestezik gerekmediğinden cerrahi uygulamalardan çok daha hızlıdır. Plexr plazma, kozmetik sektöründe kullanılan nispeten yeni bir tedavi yöntemidir. Son derece hassas olan alet, havadaki gaz parçacıklarını uç ve deri arasında iyonlaştırıp plazma oluşturarak çalışır. Süblimasyonla sonuçlanan, yani katının doğrudan gaza dönüşmesi için elektriksel akım yaratılır. Bu nedenle, sonuçlar anında gerçekleşir ve aynı zamanda çevreye herhangi bir ısı aktarılmaz. Leke tedavisinde sonra sonuçlanan doku onarımı kozmetik cerrahi ile benzer sonuçlar verir.

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.
Whatsapp
Randevu AL