Hemen Randevu Alın: 0552 440 55 52

Nasır Tedavisi

Nasır, deri üzerine yapılan mikro travma tahriş sonrasında vücudun vermiş olduğu tepki o bölgenin kanlanmasını azaltması ve travmaya karşı korunmak amacıyla hipertrofi yani derinin kalınlaşması ile cevap vermektedir. Mikro travma ve tahriş sonrası deride oluşan bu patoloji nasır olarak adlandırılmaktadır.

Nasır Neden Olur?

Temel olarak cilt üzerine yapılan periyodik travmalar sonrasında dokuların kanlanmasının azalması ve sonrasında sert ve dolaşım olmayan bir dokunun oluşması ile ortaya çıkar.

Ayak Nasır Tedavisi
Ayak Nasır Tedavisi

Ayak Ve Elde Nasır Oluşumu

Vücudun en çok travma ve tahrişe yatkın bölgesi el ve ayaklardır dolayısıyla nasır, günlük olarak ayaklarımızı daha çok kullandığımız için en çok ayak altında, topukta ve ayak parmağında nasır olabilmektedir. İkinci sırada ise elde nasır çıkmaktadır. Vücudun başka yerlerinden de çıkabilir mesleki olarak değişen sırtta kollarda tahrişe ve mikro travmaya sebep olan her yerde çıkabilmektedir.

Ayakta Nasır Sebepleri

  • Ayak yapısına uymayan ayakkabı: Kişisel olarak ayak yapıları değişiklik göstermektedir. (örneğin taraklı ayak ) Bu özelliğe uygun ayakkabı seçimi yapılmaması.
  • Ayak numarasından büyük veya küçük numaralı ayakkabı kullanmak.
  • Topuklu ayakkabı kullanarak ayağın ağırlık merkezi değişmesi ve ayağın belli bölgesinde travma yaratması.
  • Parmak arası tahriş edici terlik ve ayakkabı kullanmak özellikle ayak parmağında nasıra neden olmaktadır.
  • Ayakkabı koşulları iyi olmasına rağmen günlük uzun süre ayakta kalma ve uzun süre yürüyüşler ayak nasırına neden olmaktadır.
Elde Nasır Tedavisi
Elde Nasır Tedavisi

Elde Nasır Oluşum Sebepleri

  • Elde nasır, çoğunlukla elini sık kullanan (inşaat işi, çitçi, hafriyat, şöför) mesleklerde sık rastlanır.
  • Oluşacak mikro travmalara karşı kullanılmayan veya uygunsuz eldiven tarzı da oluşumunu tetiklemektedir.

 

 Nasır Nasıl Geçer? Oluşumunu Nasıl Engelleyebiliriz?

  • Yukarda sayılan sebeplere karşı önlem alınması ile nasır oluşumu genel anlamda önlenir.
  • Özellikle ayaktaki nasır nasıl geçer? Oluşumu yeni başlayan durumlarda nasır bakımı yapılmalıdır. Nasir üzerindeki ölü kanlanması olmayan dokular alınabileceği kadar ponza taşı ayak törpüleri ile alınmalıdır.
  • Ayakkabı ayağa uygun ve ayak numarası uygun ortopedik ayakkabı olmalıdır.
  • Çorapsız ayakkabı giyilmemelidir.
  • Hastada başka hastalıklar varsa (diabet, periferik arter hastalığı, burger hastalığı) bu hastalıkların tedavisi yapıldıktan sonra veya multidisipliner olarak nasır tedavisi yapılmalıdır.
  • Ayaklar olduğunca kuru olmalıdır.
  • İlerlemiş durumlarda mutlak nasır tedavisi yapılmalıdır
Nasır Tedavisi Nasıl Yapılır?
Nasır Tedavisi Nasıl Yapılır?

Kliniğimizde Nasır Nasıl Tedavi Edilir? Nasır Tedavisi İlkeleri:

  • İzmir nasır tedavisi merkezimizde sıklıkla kullanılan ameliyatsız olarak radyofrekans yöntemi ile yapılmaktadır.
  • Radyofrekans öncesi uyuşturma işlemi yapılır kanlanması olmayan ölü doku radyofrekansla tamamen yok edilir. Canlı kanlanması olan doku görülene kadar nasır buharlaştırılır.
  • Şeker hastalığı ve periferik arter hastalığı olan ve doku nekrozu olabilecek hastalara nasır tedavisi sonrası doku yenilenmesini ve hızlı iyileşmeyi kolaylaştırmak için zenginleştirilmiş kan uygulaması yapılır. Bu sistemle en zor tedavilerde bile yüz güldürücü sonuçlar aldık
  • Hastalar tedavi sonrası günlük hayatlarına ve iş hayatlarına devam ederler. Özellikle nasır tedavisi sonrası alınmış nasır üzerine basılmasını öneriyoruz.
  • İşlem çoğunlukla 5 ile 10 dakika arası sürmektedir.
  • Çoğunlukla nasır tedavileri işlem süresi uzasa da tek seansta yapılmaktadır.

Tedavi Sonrası Evde Nasır Bakımı Nasıl Olmalıdır?

İzmir nasır tedvisi merkezimizde nasır tedavisi gerçekleştikten sonra ayak veya elde alınmış nasırın hızlı iyileşmesi için tedavi sonrası hasta evde yaklaşık 10 gün süre ile akşamları sıcak suda 10 dakika ayağını bekletmeli. Sonra nasırı alınmış bölgenin çevresindeki ölü doku ponza taşı veya ayak törpüleri ile temizlenmeli sonrasında baticon (tentirtiyot) sürülerek ilk gün kapatılmalı sonrasında ayak sadece çorapla kapatılmalı. Hastanın günlük yaşamımı engellemeyeceği için özellikle tedavi sonrası ayağın üzerine basılması uygun olacaktır.

Alternatif olarak 1 bardak suya 3 tatlı kaşığı beyaz sirke konularak nasır alınan yerin çevresindeki ölü dokuların yok edilmesi için günde 2 defa sürülebilmektedir. Tuzlu su da aynı görevi görmektedir.

Gebelik nasır tedavisine engel olmayıp lokal bir uygulama olduğu için vücut ağırlığı artan gebelerin var olan nasır ağrısı artabilir veya yeni nasır oluşabilmektedir. Gebelerde nasır tedavisi yapılmasında sakınca yoktur.

İzmir Nasır tedavisi sonrası hastaların ağrıları ortadan kalkmaktadır hatta tedavinin ilk günü hastalarım ağrının azaldığından bahsetmişlerdir. Nasırla beraber ağrılı bir yaşamdansa 5 dakikalık buharlaştırma ile ağrısız bir hayat daha uygun olacaktır.

Tedavi sonrası tekrar tekrarlanmayacak diye bir durum söz konusu değildir yukarda bahsettiğim risk faktörlerini ortadan kaldırmaya yönelik çabalar içinde olmak nasırın tekrarlamamasını sağlayacaktır. En önemli risk ayakkabı seçimidir uygun ayakkabı oluşumun tekrarlamasını önleyecektir.

En doğru şekilde tedavinin gerçekleşebilmesi adına İzmir Nasır Tedavisi için kliniğimize başvurması önerilir.

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
Error: No posts found.
Whatsapp
Randevu AL