Varis ülseri tedavisi uzman hekimimiz tarafından uzun yıllardan bu yana yapılmaktadır. Varis ülseri tedavisi hakkında bilgi vermeden önce varis ve varis ülseri aşamalarını aktarmak istiyoruz. Bilindiği üzere bacaklarımızdaki toplardamarlarda aşağıdan yukarıya doğru bir kan akışı gerçekleşmektedir. Fakat toplardamarlardaki bu akışın sağlanmasındaki en önemli faktör ise kapakçıklardır.
Kapakçıkların belirli bir zamandan sonra bozulması ve görevini yerine getirememesi sonucunda kan akışı düzenli sağlanmaz ve damarlardaki kanın aşağı kaçışı engellenir. Kapakçıkların bozulması ve kan akışının düzenli sağlanamaması sonucunda toplardamarlarda basınca bağlı olarak tıkanma yaşanır ve varis dediğimiz vaka vuku bulur.
Varis Ülseri Nedir?
Varis vakasında tedaviye erken başlamak ülsere dönüşmesini engellemekte oldukça önemlidir. Varisin başlangıcından ülsere dönüşene kadar olan sürecine yazımızın devamında yer vereceğiz. Bu aşamalarda alacağınız tedbirlerin hayati önem taşıdığını kavramınızda fayda sağlayacağını belirtmek istiyoruz. İşte ülsere uzanan yolculukta varis belirtileri…
- Varisin ilk belirtisi alerjik bir reaksiyon olmamasına karşın bacaklarda meydana gelen kaşıntı hissidir. Varisin ilk belirtisi olan kaşıntı vakayı fark etmenizde yeterli değildir.
- Uzun süre ayakta kaldığınızda ya da yürüyüş sonunda bacaklarınızda; yorgunluk, ağrı ve yanma hissi ile karşılaşıyorsanız varis iyiden iyiye kendini hissettiriyor demektir.
- Bir sonraki aşamada varisli damarların gün yüzüne çıktığını ve estetik deformelere neden olduğu görülür.
- Varis ülseri ise varisin artık son evresidir. Ayaklarda meydana gelen yaralar kanamalara neden olurken hasta hareket etmekte güçlük çeker.
- Yeşil, kırmızı ya da kahverengi tonlarda diz altı ve bileklerde görülen varis yaraları akıntılara neden olur ki vakit kaybedilmeden tedavi edilmesi şarttır.
Varis ülseri tedavisinde 20 yıllık deneyime sahip olan Op.Dr. Rıza Aktaş hasta kabullerini sürdürmektedir. Sağlık kurumları arasında kurumsal marka kimliğinden ödün vermeyen
Varis Ülseri Nasıl Tedavi Edilir?
Varis ülseri tedavisine başlamadan önce bu vakanın altında yatan sebep olan toplardamar hastalığı iyileştirilmelidir. Ülsere davetiye çıkaran damarlardaki tıkanıklık, darlık, kapak yetmezliği iyileşme sürecine girdiğinde varis ülseri tedavisinden %100 başarı sağlayabiliriz. Varis ülseri tedavisinde atar damarların kontrol edilmesi de önemlidir. Eğer hastada varis ülseri ile beraber atar damar hastalığı da bulunuyorsa tedavi süreci zorlaşır.
Bu nedenle bizler varis ülseri tedavisi için tarafımıza müracaat eden hastalarımıza atar damar nabız muayenesi yapar ve gerekli durumda doppler ultrason tetkiki ile detaylı bir değerlendirme yaparız. Toplardamar yetmezliğinde kullanılan köpük tedavisinin yanı sıra varis ülserinde zenginleştirilmiş kan tekniğini kullanmaktayız. Yeni bir uygulama olan bu yöntemle varis ülseri tedavisinde kısa sürede kesin sonuç almamızı sağlayan etkili bir yöntemdir.
- Bu teknik estetik olarak yüz bölgesinde kullanılmakla beraber son dönemlerde venöz ülser tedavisinde başarılı sonuç almamızı sağlıyor.
- Hastadan aldığımız 1 veya 2 tüplük kanın ülser içine enjekte edilmesi ile gerçekleşen teknikte yaralar iyileşmekte ve yeni cilt tabası oluşturulmaktadır.
- Zenginleştirilmiş kan tekniğinin uygulama süresi olarak bizler 10 günlük periyotları uygun görüyoruz. Tedavi yapıldıktan sonra elastik bandaj ile kapanan yaralar yeni cilt tabakasının oluşması ile kusursuz görünüme kavuşulur.
Oldukça pratik ve modern bir teknik olan zenginleştirilmiş kan tekniği ile ilgili aklınıza takılan soruları sormak için kliniğimize müracaat edebilirsiniz.