Hemen Randevu Alın: 0552 440 55 52

Dövme Sildirme Nedir, Nasıl Yapılır?

Dövme Sildirme Nedir, Nasıl Yapılır?

Dövme Sildirme Nedir, Nasıl Yapılır?

Genç yaşlarda, özellikle ergenliğin verdiği yenilik ve heyecan hisleri dövme yapma fikrini çekici kılabilir. Kalıcı olmayan dövmeler 15 güne yakın bir sürede geçebilirken, kalıcı dövmeler kişiyle süresiz olarak kalıp ilk günkü gibi derideki yerini korur. Kalıcı olmayan dövmelerin yapısında kına gibi malzemeler varken, kalıcı dövmelerin yapısında mürekkep vardır. Bu mürekkep kimi zaman kişide alerjik reaksiyon gösterme nedeni olan solüsyonlar içerir. Solüsyon içeriğinde kobalt, kurşun, metal tuzu, karbon boya gibi maddeler bulunur. Bir iğne yardımıyla dövmeyi yapan aletin ucuna bu boya gelir ve derinin üst tabakası boydan boya delinerek, boya ile bir desen oluşturulur.

Dövmenin tarihi milattan önce 2000’li yıllara dayanır ve dövme Mısırlılarda önemli sembolleri vücutta sonsuza kadar taşımak için yapılırdı. O tarihlerden bu yana dövme yapmanın amacı önemli ya da iyi hissettiren desen, söz, ifadeleri vücutta taşımaktır. Kalıcı olan dövmelerin yıllarda derideki renk tonunu ve şeklini korumasının nedenini anlamak için dövmenin nasıl yapıldığını anlamak yol gösterebilir. Deri alt (dermiş) ve üst (epidermis) olmak üzere 2 tabakalıdır. Alt deride damarlar, sinir ağları, kıl kökleri, yağ dokusu, ter bezleri gibi çok işlevli ve kalabalık bir düzen vardır. Üst deride deriye renk veren cisimcikler; ağrı, basınç, sıcak, soğuk gibi duyuları algılayan yapılar bulunur. Dövme yapılırken kullanılan aletin ise birkaç milimetrelik iğneleri hızlı hamleler ile derinin üst tabakasına girip çıkarak, iğne ucundaki solüsyonu deriye bırakır. Bu işlem sonucu yapılan dövme kalıcıdır.

Vücutta yapılan bölgeye göre hem çeşitlilik hem de farklı seçenekler imkânı veren dövme çeşitlerinden istenileni yapmak için gereken süre de değişebilir. Birkaç dakika ya da birkaç saat içinde yapılan, anlam içeren ya da anlık heyecanla yaptırılan dövmeler bir süre sonra aynı hissi vermeyebilir. Kliniklere başvuran hastalar arasında bu nedenle dövme sildirmek isteyenlerin sayısı oldukça fazla olabilir. Hayat boyu aynı yerde ve aynı şekilde kalacak formdaki dövmeyi yaptırırken iyi düşünmek ve karar vermek daha sonra bu işleme ihtiyaç duyulmasının önüne geçer. Ancak dövmelerini sildirmek isteyen danışanlar için çeşitli teknolojik tedavi yöntemleri, eskisinden daha pratik ve acısız olarak uygulanır.

Nd Yag Picosend Lazer Dövme Sildirme Cihazı
Nd Yag Picosend Lazer Dövme Sildirme Cihazı

Dövme Sildirme

Vücutta birkaç milimetre boyutunda ya da santimetrelerce büyüklükteki dövmeler bir lekeyi kapatmak, özel bir anı ya da kişiyi hatırlamak, kişilik ve duyguların dışa vurumu, sadece estetik beğeni gibi nedenlerle yaptırılabilir. Ancak insan hayatındaki ani değişimler, yaş alma, hayattan çıkan kişiler, değişen zevkler, askere alınmama, bir mesleği icra etmek için engel yaratma, eşten ayrılma, dövmeden sıkılma gerekçeleri dövme sildirme işlemi içi arayış oluşturabilir. Bazı insanların cildi dövmedeki solüsyonun içeriğindeki maddelere alerjik tepkiler verebilir. Bu durumda dövme yapılan alan ve çevresinde ciddi derecede kabarma, kızarıklık, tahriş ve kaşınma olur. Alerjik reaksiyon görülmesi de dövmenin silinmesi için önemli bir gerekçedir. Tabii ki, böyle bir hasar oluşmadan önce ciltte dövmenin içeriği ve iğnenin deriye teması için deneme yapıldıktan sonra dövme uygulanmalıdır. Kişiler kalıcı olan dövmeyi daha fazla taşımak istemeyip ciltte hasar kalmadan sildirme işlemi için güvenilir klinik ve hekim arayışına girerler. Bu noktada uzman hekimlerden destek almak ve güvenilir yerlerden hizmet almak kalıcı dermatolojik kusurlar olmaması için uygun olandır.

Dövme sildirme işlemi teknolojik cihazlar ile cerrahi yöntemlere gerek kalmadan kolayca ve birkaç seansta yapılan işlemlerdendir. Ağrısız ve iz kalmadan kısa süre içinde kişinin doğal cilt tonuna erişilebilir. Ancak dövme sildirme işleminin yapılmasına engel birkaç durum olabilir. Çünkü cildin üst tabakasına yüksek atışlarla gönderilen ışınlar, farklı hastalıkları tetikleyebilir. Dövme sildirme işleminin uygulanmayacağı kişi ya da durumlar aşağıdaki gibi sıralanabilir.

  • 18 yaşından küçüklere
  • Mantar, egzama, sedef hastalığı gibi dermatolojik hastalıklara sahip olanlara
  • Hamilelere
  • Hepatit-b hastalarına
  • Skarlı dokular üzerine
  • Et beni olan bölgelere
  • Açık yaralara
  • Göz çevresinde görüş için tehlike yaratacak bölgelere dövme silme işlemi uygulanmaz.

Dövme yapılırken düşünülmesi gerektiği gibi dövme sildirirken de yeterince düşünülüp doğru yerler için araştırma yapılmalıdır. Uzman ellerde yapılamayan uygulamalar dövmenin verdiği rahatsızlıktan daha kötü sonuçlar doğurabilir.

Dövme silme işlemi artık kolay yöntemlerle, hastalara acı vermeden, tavsiyelere uyulması durumunda kısa sürede gerçekleşir. Doğru uygulamalarla iyi sonuç almak mümkündür.

Dövme Sildirme Yöntemleri

Geçmişte yaptırıp eskisi gibi sevmediğiniz, anlamı kalmayan ya da sıkıldığınız dövmeleri sildirmek isteyebilirsiniz. Artık teknolojik yöntemlerin getirileri ile dermatolojik tedaviler oldukça başarılı ve kolay sonuçlar verir. Dövme silme işlemi de bunlardan birisidir. Lazer tedavisi ile eski dövmelerden kurtulmak kısa süren ve acısız bir işlemdir. Hastaların belli uyarılara işlem öncesinde ve sonrasında uyması ile iz kalmadan silme işlemi gerçekleştirilir.

Pek çok tedavinin vazgeçilmez teknolojisi olan lazer yönteminde ışınlar deri altı tabakaya gönderilir. Ancak dövme sildirme işlemindeki lazer aygıtı epilasyon yapılırken kullanılan atış makineleriyle aynı değildir. Cilt tedavisinde kullanılan lazer aletleri dövme silme işleminde kullanılmamalıdır.

Lazer tedavisinde dalga boyları tek fazlıdır. Yüksek enerjideki ışınlar cilde gönderilip aynı renk tonundaki dövmeyi silebilir. Renkli dövmeler için kullanılan dalga boyunun tek fazlı olması durumunda bu verim alınamaz. Örneğin siyah ve koyu tondaki dövme için kullanılan dalga boyu, mavi renkli dövme için aynı başarıyı göstermeyip aksine cilde hasar verebilir. Bu nedenle dövme silme işleminde farklı bir lazer yöntemi olan Q switch lazer kullanılır.

Deri kişinin ilk görüşte fark edilen, bu nedenle öz güven ve sosyal iletişimde önemli bir rolü olan organdır. Ciltteki kusurların ya da izlerin tedavisinde titiz olunmalı ve doğru tedavi yöntemi tercih edilmelidir. Q switch lazer de dövme, güneş lekesi, çiller, doğum lekesi gibi kalıcı dermatolojik olarak silmek için en yeni yöntemdir. Q switch lazer, kısa sürede çok fazla sayıda ve güçlü enerjide atışlar yaparak dövmenin mürekkebini cilt altında dağıtır. İşlemde kullanılan lazer ışınları ağrı ve acı hissettirmez. Ayrıca lekeli ya da dövmeli alan dışındaki dokulara kesinlikle zarar vermez. Nokta atışı yapar gibi atışlar yapan alet bu yönüyle güvenilirdir ve uzman eller tarafından kullanıldığı sürece kolay sonuç alınmasını sağlar.

Q switch lazer uygulaması ile dağılan mürekkepteki yabancı maddeleri derideki savunma görevi üstlenen bağışıklık hücreleri yok eder. Makrofaj denen bu bağışıklık sistemi savunmasında ilgili hücreler yabancı gördükleri maddenin etrafını çevreleyip onu sindirime uğratmaya çalışırlar. Böylece dövmenin içeriğindeki maddeler cilt altında yayıldıkça vücut bağışıklık sistemi harekete geçer ve renk tonunu cilt tonuna eşitleyene kadar uğraşır.

Dövmenin rengi, büyüklüğü, yapılma zamanına göre silme işleminin süresi ve zorluğu da değişebilir. Cilt tonuna yakın tonlardaki dövmenin silinmesi daha zorken, cilt renginden çok farklı olan dövmeler daha kolay silinebilir. Yeni yapılan dövmelerin silinmesi cilt sağlığı için kesinlikle önerilmez. Dövme sonrası tepki veren deriye zaman tanınmadan tekrar güçlü lazer ışınları ile tabaka lazer bombardımanı yapılmamalıdır. Küçük dövmeleri silmek hem daha kısa sürer hem de daha kolaydır.

Dövme sildirme yöntemleri için uzman hekimlere ve işini iyi yapan kliniklere başvurmalısınız. Aksi halde bu yöntem ne kadar pratik ve ağrısız olsa da acılı sonuçlar doğurup ciltte dövmenin eski yerinde bir skar bırakabilir.

Lazer Dövme Sildirme İşlemi
Lazer Dövme Sildirme İşlemi

Dövme Sildirme Ne Kadar Sürer?

Herkesin cilt yapısı, cilt hassasiyeti, ten rengi farklıdır. Amatör dövmeler ve profesyonel dövmelerin yapılma şekli, derinliği farklıdır. Amatör dövmeleri silmek genelde daha kolaydır ve kısa sürede işlem gerçekleşir. İyileşme süresi daha kısa olan vücut bölgelerine yapılan Q switch lazer işlemi daha az hissiyat ile daha kısa sürede sonuç verir. Dövme, derinin ne kadar altına yapılırsa silme işlemi o kadar uzayabilir. Çünkü lazer ışınları derini alt tabakalarına ulaştıkça enerjisi azalır ve işlem için daha çok süreye ihtiyaç duyulabilir. Koyu renkli ve fark tonlardaki büyük alan kaplayan dövmeleri silmek 8-12 seans gerektirirken; siyah-beyaz renklerde, küçük, çizgisel dövmeleri silmek 4-5 seans gerektirebilir. Kırmızı ve yeşil tonlardaki dövmeler uzun süren ve cildin en çok tepki verdiği renklerdir.

Yaptırılan dövmeler de dövmeyi sildirme işlemi de kişinin cildine göre değişebilir. Her cilt tipine göre Q switch lazer uygulaması yapılabilir. İşlem ağrısız ve acısız olsa da vücudun bazı bölgelerinde ağrı eşiği düşük olabileceğinden kişiye lokal anestezi ile lazer uygulaması yapılabilir. Bölgenin uyuşturularak yüksek enerjili ışınlarla bombardımana tutulması, çevre dokulara kesinlikle zarar vermez. Dövme sildirme %100’e yakın başarı oranı sunan bir işlemdir ve ciltte bir yara izi bırakmaz. Profesyonel ellerde, uzman hekimler danışmanlığında uygulanan işlem sonucundan yeterince verim almak, bölgede hasar bırakmamak için uygulama bölgesinin iyileşme sürecine dikkat edilmesi gerekir. Özellikle üst kol, ayak bileği, göğüsteki dövmeler silinince cilt tonundan biraz daha açık bir kabarıklığı yerinde bırakabilir. Lazer uygulaması sonrası soyulma, dökülme ile tepki veren cilt yenilenince yerinde beyazımsı bir doku kalır. Bölge göz çarpmayan ve estetik bir kusur olmayacak bir kabarıklığa ulaşınca iyileşme süreci tamamlanmış olur. Lazer yöntemi, dövme ve lekeleri silmek için kanıtlanmış en iyi yöntemdir. Bireylerin cilt tonuna göre dövmenin tamamen ve hiç iz kalmadan silinmesi durumu değişkenlik gösterebilir. Alanında uzman hekimlerden danışmanlık almak bu tedaviden istediğiniz verimi elde etmeniz açısından önemlidir.

Dövme Sildirme Fiyatları

Leke ve dövme sildirme işleminden önce ve sonra dikkat edilmesi gereken kurallar vardır. Bunlar hem cildin lazer ışınları bombardımanından göreceği hasarı hem de dövmenin yerinde bir yara izi kalmasını engeller. Lazer cilde gönderilen yüksek enerjili ışınlardır. Bu nedenle işlemden önceki birkaç günde solaryum, direkt güneş ışığı, sauna, hamam gibi sıcak ve buharlı ortamlara girilmemelidir. Silme işleminden sonra uygulama bölgesi su temasını engelleyecek şekilde kapatılır. 24 saat alana su temas etmemelidir. Kişiler uygulamadan sonra günlük yaşamlarına devam edebilir. Uygulama sonrasında hafif yanma, soyulma, kabarma ve kabuklanma olabilir. Kesinlikle oluşan kabukların soyulmaması gerekir. İşlem sonrasındaki 1 hafta da güneş, bronzlaştırıcı, kese, lif, hamam, sauna, solaryum, tıraş gibi uygulamalardan korunmak gerekir. Bölge için güneş koruyucu kullanılmalı ve direkt güneş ışığından olabildiğine titiz şekilde korunmalıdır. 4-12 seans arasında değişen sıklıktaki uygulamaların her biri 10-20 dakikada yapılır. Her seans arası sıklık 4-6 hafta olmalıdır. Güneş ışığının etkileri yazın yakıcı şekilde seyrettiği için dövme sildirme işlemi için en uygun zaman sonbahar ve kış ayları olabilir.

Her klinikte, kişinin cilt tipine, dövme rengi, büyüklüğü, dövmenin cilt tonuna uzak ya da yakın olması nedeniyle işlem süresi ve fiyatı değişebilir. İşinde tecrübeli olan, temiz çalışan, teknolojik araçlarla en iyiyi sunan kliniklerden güvenle ve uygun fiyatlarda bu işlemi talep edebilirsiniz. Cildinizde oluşabilecek hasarı engellemek, dövmenin yerinde kalıcı bir yanık izi bırakmamak için uzman hekimlerin danışmanlığındaki kliniklerden hizmet alabilirsiniz.

Op. Dr. Rıza Aktaş’ın dövme sildirme işlemleri hakkında daha detaylı bilgi almak için https://rizaaktas.com/dovme-sildirme/ tedavisi sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Paylaş:

Comments are closed.

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.
Whatsapp
Randevu AL