Hemen Randevu Alın: 0552 440 55 52

Leke Tedavisi Nedir, Nasıl Yapılır?

Leke Tedavisi Nedir, Nasıl Yapılır?

Cilt Lekeleri Nelerdir?

Cilt lekeleri, cilde görünür olarak ortaya çıkan, renkleri değişik olan, genellikle düzensiz şekilli ve yüzeyde kabarmalar oluşturan lekelerdir. Cilt lekeleri, cilt yapısının doğal olarak meydana gelen değişiklikleri ya da ciltteki pigment hücrelerinin fazla üretimi sonucu ortaya çıkabilir. Bunun yanı sıra, cilt lekeleri, güneş ışınlarından kaynaklı cilt hasarı, hormon bozuklukları, kozmetik ürünlerin yanlış kullanımı, cilt hastalıkları ve ilaçların yan etkileri gibi birçok nedenle de ortaya çıkabilir.

Cilt lekeleri, çıkmış olduğu cildin rengine göre farklı renklerde meydana gelmektedir. Örneğin, beyaz ciltte lekeler genellikle beyaz veya gri renkte olurken, siyah ciltte lekeler siyah, kahverengi veya mor renkte olabilir. Cilt lekelerinin şekilleri de değişiklik gösterebilir. Bazı lekeler yüzeyde kabarmalar oluştururken, bazıları da düz ve yüzeyde ince bir kaplama olarak görünür.

Cilt Lekeleri Neden Olur?

Cilt lekeleri cilde asıl rengini veren melanosit hücrelerinin düzensiz oluşumundan, gerektiğinden az veya tam tersi gerektiğinden fazla şekilde üretilmesi sonucunda ortaya çıkabilmektedir. Cilt lekeleri genellikle uzun süre güneşe maruz kalınması sonucunda meydana gelse de genetik faktörler ve kullanılan kimyasal maddeler de son derece etkilidir.

Cilt lekelerinin oluşumuna neden olan faktör ilaçların yan etkileri de olabilmektedir. Bazı ilaçlar, ciltteki pigment hücrelerinin üretimini artırabilir, azaltabilir veya dengesini bozabilir. Bu etmenlerin sonucunda da asla istenmeyen cilt lekeleri vücudunuzda belirebilir. Ülkemizde bilinçsiz antibiyotik kullanımı oldukça fazla görülmektedir ve cilt lekelerinin ilaç kaynaklı olanlarının büyük bir çoğunluğu yanlış antibiyotik kullanımından dolayı meydana gelmektedir.  Bunun yanında alınan tüberküloz ve depresyon ilaçları da cilt lekesi oluşumunu tetikleyebilmektedir. Bundan dolayı gereksiz ilaç kullanımından her zaman kaçınmalı ve doktor tavsiyesi dışında ilaç kullanımını sonlandırmalısınız.

Cilt lekeleri yalnızca yanlış ilaç kullanımı veya kimyasal maddelere maruz kalınması sonucunda karşılaşılan bir durum değildir. Cilt lekeleri doğal yollarla da meydana gelebilmektedir. Genellikle hayatın doğal bir evresi olan yaşlılık evresinde cilt lekeleri oldukça sık görülmektedir.

Leke Tedavisi
Leke Tedavisi

Çil Leke Tedavisi

İzmir çil tedavisi kullanılan yöntemler arasında, topikal kremler, ilaçlar ve cilt bakım ürünleri yer almaktadır. Bu yöntemlerin etkisi, cilt lekelerinin tipine ve seviyesine göre değişebilir. Ayrıca, lazer tedavisi ve cilt bakımı uzmanları tarafından yapılan mikrodermabrazyon gibi cilt bakım yöntemleri de cilt lekelerinin azaltılmasında etkili olabilir. Ancak, cilt lekelerinin tedavisinde kullanılan yöntemlerin etkisi bireyler arasında değişiklik gösterebilir ve cilt lekelerinin tamamen ortadan kaldırılması mümkün olmayabilir. Güneş, çil lekeleriniz konusunda önemli bir etkendir. Bunun için, özellikle İzmir gibi güneşli şehirlerde, her gün dışarı çıkmadan önce en az SPF 30 korumaya sahip bir güneş koruyucu krem kullanmayı unutmayın. izmir leke tedavisi için kullanılan yöntemler arasında Topikal kremler, cilt lekelerinin tedavisinde en yaygın olarak kullanılan yöntemlerden biridir. Bu kremler, cilt lekelerinin azaltılmasına yardımcı olan aktif maddeler içerir. Örneğin, hydroquinone adlı bir madde, ciltteki pigment hücrelerinin üretimini azaltarak cilt lekelerinin oluşumunu önleyebilir. Ancak, hydroquinone yüksek dozlarda kullanıldığında ciltte kuruluk ve kaşıntı gibi yan etkilere neden olabilir. Bu nedenle, topikal kremlerin bütün ilaçlarda olduğu gibi doktor tavsiyesiyle kullanılması önemlidir.

Plexr Plazma İle Çil Leke Tedavisi

Cilt lekesi, direkt olarak güneşe maruz kalan insanlarda daha fazla görülmektedir. Cilt lekesinin tedavisinde genellikle Plexr yöntemi kullanılmaktadır. Plexr yöntemi sayesinde ciltte üretilen pigment hücrelerinin oranları normal değerlere yakın duruma getirilmeye çalışılmaktadır. Plexr plazma yöntemi, cilt lekelerinin yanı sıra ciltteki kırışıklıkların azaltılmasında da etkili olabilir.

Plexr plazma yöntemi, genellikle iğne kullanılarak uygulanan bir tedavi yöntemidir. Bu iğne, ciltteki pigment hücrelerini hedef alır ve ciltteki pigment hücrelerinin üretimini azaltarak cilt lekelerinin azaltılmasına yardımcı olur. Ancak, Plexr plazma yönteminde de ciltte kaşıntı, yanma ve kızarıklık gibi yan etkilere neden olabilir. Bu nedenle, Plexr plazma yöntemini uygulatacak olan doktorun deneyimi ve uzmanlığı önemlidir.

Güneş Leke Tedavisi

Güneş lekeleri, adı üstünde güneşe yeterince fazla maruz kalınması sonucunda meydana gelen lekelerdir. Bu lekeler genellikle güneşin zararlı ışınlarına maruz kalınması sonucunda oluşmaktadır. Öğlen saatlerinde doğrudan güneş altında kalınmaması tavsiye edilen durumdur. Bunun nedeni güneş lekelerinin oluşmasını önlemektir. İzmir gibi güneş ışınlarına direkt kaldığınız şehirlerde kendinizi güneşten korumanız gerekecektir. Eğer cildiniz hassassa ve İzmir gibi güneşi bol olan şehirlerde cildinizi güneş kremleri ile korumalı ve İzmir dermotologlarında kontrollerinizi eksik etmemelisiniz.

Güneş lekelerinin tedavisi genellikle ilaçlarla mümkündür. Fakat bu ilaçların uygun olanı doktorunuz tarafından önerilmelidir. Her insanın cildi birbirinden farklı özelliklere sahiptir. Bundan dolayı kendi başınıza veya bilgisi olmayan kişilerin tavsiye ettiği ilaçları kullanarak tedavi işleminde bulunmanız kesinlikle tavsiye edilmemektedir.

Leke Tedavisi
Leke Tedavisi

Güneş Lekeleri Neden Olur?

Güneş lekelerinin en büyük nedenlerinden birisi genetiktir. Genetikleriniz güneş lekesine ne kadar yatkınsa güneş lekelerinin ortaya çıkış miktarı ve hızı o kadar fazla olacaktır. Genlerimizi ve genlerimizden gelen hastalıkları henüz kontrol altına alabilmiş değiliz. Fakat gen dışında kalan faktörlerden korunmamız son derece mümkündür.

Güneş lekesinin oluşmasına sebebiyet veren etmenlerden bir diğeri ise gözle görülemeyen zararlı güneş ışınlarıdır. Bu ışınlar ultraviyole güneş ışını olarak adlandırılmaktadır.

Güneş lekesinin oluşmasında etkili olan bir diğer etmen ise melazmadır. Melazma ülkemizde ve dünyada en çok rastlanılan güneş lekesi çeşididir. Bu güneş lekesi vücudumuzdaki renk pigmentlerinin kaynağını, yani melonositleri etkilemekte ve dengesini bozmaktadır. Bunun sonucunda da güneş lekeleri meydana gelmektedir.

İzmir güneş leke tedavisi ile sonuç alınan cilt hastalığı , ciltte görülen kahverengi lekelerdir. Bu lekeler, ciltteki pigment hücrelerinin fazla üretimi nedeniyle ortaya çıkar ve genellikle güneş ışınlarının etkisiyle daha da koyulaşır. Güneş lekeleri, yüz ve ellerin en sık etkilendiği bölgelerdir ancak vücutta herhangi bir yerde görülebilir. Güneş lekeleri, yaş ilerledikçe daha sık görülür ve cilt rengi ile alakalıdır.

Güneş Lekesi Tedavisi Nasıldır?

Güneş lekelerini giderebilmek için birbirinden farklı yöntemler mevcuttur. Öncelikle doktora başvurmanız ve cildinize en uygun tedavi yöntemini belirlemeniz tavsiye edilmektedir. Fakat bilgi edinebilmeniz amacıyla aşağıda güneş lekelerinin tedavi yöntemleri verilmiştir:

  • Genellikle krem tedavisine başvurulmaktadır. Fakat yukarıda da belirtildiği üzere bir doktora başvurmanız doğru kremi belirlemeniz konusunda olmazsa olmazlardandır.
  • Bunun dışında yapılabilecek en etkili yöntem güneşten korunmaktır. Cildinize zarar veren güneş ışınlarından korunmanız durumunda cildinizde meydana gelen lekelerin miktarının artmasını önlenebilmektedir.
  • Kesinlikle kulaktan dolma bilgilerle tedavi süreci başlatılmamalıdır. İnsanlar genellikle güneş lekesinin üzerine bal, yoğurt gibi malzemeler sürse de bunun ne gibi bir etki yaratacağını bilmeniz son derece zordur.

Deri Döküntüleri

Deri döküntüleri genellikle cildin kuru kalmasından dolayı meydana gelen durumdur. Bundan dolayı deri döküntülerinin önüne geçebilmenin başlıca yolu cildinizi nemli tutmaktan geçmektedir. Bunun dışında farklı deri döküntü türleri de mevcuttur. Bu türlerden en sık rastlanılanı aşağıda verilenlerdir:

  • Alerjik Döküntü
  • Egzama
  • Atopik dermatit
  • Sedef Hastalığı

Yukarıda verilen döküntü türleri en sık görülen döküntü türleridir. Tabii ki yukarıda belirtilenlerin dışında yer alan türler de bulunmaktadır.

Rosacea

Rosacea, yüzde görülen, kızarıklık ve döküntülerle seyreden bir cilt hastalığıdır. Genellikle yüzün ortasında, göz çevresinde, burun ve çenenin üst kısımlarında görülür. 40 yaşın üstündeki kadınlarda daha sık görülür. Ancak, erkeklerde de görülebilir. Rosacea, genellikle stres, alkol kullanımı, aşırı sıcak ve soğuk iklimlerde yaşama, aşırı güneşlenme ve bazı gıdaların tüketimi gibi faktörlerle tetiklenebilir.

Sedef Hastalığı

Sedef hastalığı, ciltteki pigment hücrelerinin anormal üretimi sonucu ortaya çıkan, renkleri değişik olan ve yüzeyde kabarmalar oluşturan bir cilt hastalığıdır. Genellikle yüz, boyun, kollar ve bacaklar gibi vücut bölgelerinde görülür.Stres, hormonal değişiklikler, bazı ilaçların kullanımı ve aşırı güneşlenme gibi faktörlerle tetiklenebilir. Sedef hastalığı tedavisinde, topikal kremler, ilaçlar ve cilt bakım yöntemleri kullanılabilir.

Kontakt Dermatit

Kontakt dermatit, ciltteki bazı maddelerle temas sonucu oluşan bir alerjik reaksiyondur. Ciltte kaşıntı, kızarıklık ve döküntülerle seyreden bir hastalıktır. Kontakt dermatit, genellikle el ve yüz gibi cilt ile sık temas ettiğimiz bölgelerde görülür. Bu rahatsızlık; genellikle metal, plastik, kimyasal maddeler, bitkiler ve kozmetikler gibi maddelerle temas sonucu ortaya çıkar.

Egzama

Egzama, ciltte kaşıntı, kızarıklık ve döküntülerle seyreden bir cilt hastalığıdır. Genellikle el, yüz, boyun ve kollar gibi cilt ile sık temas ettiğimiz bölgelerde görülür. Stres, hormonal değişiklikler, bazı ilaçların kullanımı ve aşırı güneşlenme gibi faktörlerle tetiklenebilir. Egzama tedavisinde, topikal kremler, ilaçlar ve cilt bakım yöntemleri kullanılabilir.

Cilt Enfeksiyonları

Cilt enfeksiyonları, ciltteki bakteri, virüs ve mantar gibi mikroorganizmaların neden olduğu, ciltte kaşıntı, kızarıklık ve döküntülerle seyreden cilt hastalıklarıdır. Genellikle cilt ile sık temas ettiğimiz bölgelerde görülür. Örneğin, el enfeksiyonları, yüz enfeksiyonları ve vücut enfeksiyonları olabilir. Cilt enfeksiyonları, genellikle el yıkama, cilt bakımı ve cilt ile temas ettiğimiz nesnelerin temizliği gibi önlemlerle önlenebilir. Cilt enfeksiyonları tedavisinde, topikal kremler, ilaçlar ve cilt bakım yöntemleri kullanılabilir. Cilt enfeksiyonları, genellikle hafiften şiddetliye doğru değişen semptomlarla seyreder ve tedavi edilebilir.

Tinea Versicolor

Tinea versicolor, genellikle sıcak ve nemli iklimlerde daha sık görülür. Omuzlar, göğüs, sırt ve karın gibi vücut bölgelerinde görülür. Tinea versicolor, genellikle cilt bakımının yetersiz yapılması, aşırı terleme ve aşırı güneşlenme gibi faktörlerle tetiklenebilir. Tinea versicolor tedavisinde, topikal kremler, ilaçlar ve cilt bakım yöntemleri kullanılabilir.

Mantar

Mantar hastalığı, ciltteki mantar enfeksiyonu sonucu oluşan, kaşıntı, kızarıklık ve döküntülerle seyreden bir cilt hastalığıdır. Mantar hastalığı, genellikle sıcak ve nemli iklimlerde daha sık görülür. Genellikle ayaklar, el ve yüz gibi cilt ile sık temas ettiğimiz bölgelerde görülür.Cilt bakımının yetersiz yapılması, aşırı terleme ve aşırı güneşlenme gibi faktörlerle tetiklenebilir. Mantar hastalığı tedavisinde, topikal kremler, ilaçlar ve cilt bakım yöntemleri kullanılabilir.

Cildin Kandidiyazı

Cildin kandidiyazı, ciltteki Candida adlı mantar türünün enfeksiyonu sonucu oluşan, kaşıntı, kızarıklık ve döküntülerle seyreden bir cilt hastalığıdır. Genellikle sıcak ve nemli iklimlerde daha sık görülür. Ayaklar, el ve yüz gibi cilt ile sık temas ettiğimiz bölgelerde görülür. Cildin kandidiyazı, genellikle cilt bakımının yetersiz yapılması sonucunda meydana gelmektedir.

Cilt Leke Tedavisi

Cilt lekelerinde kullanılan tedavi yöntemlerinin arasında en yaygın olanları kremle tedavi yöntemleridir. Buna ek olarak vücuttaki bulunması gereken vitaminlerin eksilmesi sonucunda da meydana gelebilmektedir. Bu gibi durumlarda vücudun ihtiyaç duyduğu vitaminlerin takviyesi yapılmaktadır. Genellikle C vitaminini eksilmesinden dolayı meydana gelmektedir. Bunun yanında retanol maddesini içeren kremlerin kullanımı da son derece etkili olabilmektedir. Doktor tavsiyesi alınmadan hiçbir ilaç kullanımı tavsiye edilmemektedir.

Lazerle Leke Tedavisi Nasıl Yapılır

Lazerle cilt lekelerinin tedavisi sırasında, lazer ışınları cilt lekelerine doğru yönlendirilir ve lekelerin pigmenti parçalanır. Bu parçalanan pigment, vücut tarafından doğal olarak atılır. Lazer tedavisi genellikle birkaç seans gerektirir ve aralarında belirli bir süre olmalıdır. Tedavi sırasında, cilt lekelerinin büyüklüğü, şiddeti ve yerine göre lazer yoğunluğu ayarlanır. Lazer tedavisi sırasında, ciltte hafif bir yanma hissi olabilir ve tedavinin tamamlanmasından hemen sonra ciltte kızarıklık olabilir. Bu yan etkiler genellikle kısa sürelidir ve tedavinin tamamlanmasından sonra ortaya çıkmaz. Lazer tedavisi, cilt lekelerinin tedavisinde etkili bir yöntemdir, ancak doktorunuz tarafından yapılması önerilir.

Leke Tedavisi
Leke Tedavisi

Leke Tedavisi Fiyatları

Cilt lekelerinin tedavi fiyatları, cilt lekelerinin tipine, şiddetine ve tedavinin yapılacağı yere göre değişebilir. Önleyici önlemler, cilt lekelerinin oluşumunu önlemek için güneş koruyucuları ve cilt bakım ürünleri gibi ürünlerin fiyatları genellikle düşük olabilir. Ancak, kozmetik ürünler, kimyasal peelingler ve lazer tedavileri gibi daha etkili tedavi seçenekleri, daha yüksek fiyatlar talep edebilir. Lazer tedavisi, cilt lekelerinin tedavisinde en etkili yöntem olarak kabul edilir, bundan dolayı en pahalı seçeneklerden biridir. Doktorunuz, cilt lekelerinin tipini ve şiddetini değerlendirerek en uygun tedavi seçeneğini belirleyecektir ve size tedavinin maliyetini açıklayacaktır. Tedavinin maliyeti, cilt lekelerinin ne kadar iyi tedavi edilebileceğine ve ne kadar süre ile tedavi edilebileceğine göre değişebilir. Örneğin izmir’de yaşıyorsunuz ve fiyatları hakkında bilgi almak için İzmir leke tedavisi fiyatları ve tedavi süreci şeklinde arama yaparak fiyatlara ulaşabilirsiniz

Paylaş:

Comments are closed.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Whatsapp
Randevu AL